ZŁOTY MEDAL MTP dla OPTIMY-24

Strona główna/Media/Aktualności /ZŁOTY MEDAL MTP dla OPTIMY-24
Aktualności 19 Kwietnia 2018

ELEKTROBUDOWA SA otrzymała Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich za produkt: rozdzielnica średniego napięcia OPTIMA - 24. Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich to jedna z najbardziej prestiżowych i cenionych nagród na polskim rynku, o najdłuższej ponad trzydziestoletniej tradycji.

Do konkursu o Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich rocznie startuje niemal 500 produktów. Jednak tylko te z nich, które spełnią regulaminowe kryteria i zyskają pozytywne rekomendacje profesjonalnego jury, otrzymują to prestiżowe wyróżnienie. Sąd Konkursowy, czyli zespół ekspertów, w którego skład wchodzą wybitni specjaliści reprezentujący odpowiednie dziedziny życia gospodarczego poszukuje produktów   nowoczesnych, innowacyjnych i wytworzonych w oparciu o najwyższej klasy technologie.

Złoty Medal MTP jest zatem potwierdzeniem doskonałości produktu i w konsekwencji elementem jego promocji na rynku.

Nagrodzona rozdzielnica prezentowana będzie na Targach Energetyki EXPOPOWER 2018 w dniach 23-26 kwietnia 2018 roku. Już dziś zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska w hali nr 6, stoisko nr 42.

Rozdzielnica SN typu OPTIMA-24 w izolacji gazowej SF6. Przeznaczona do pracy w sieciach rozdziału energii elektrycznej prądu przemiennego o częstotliwości 50 Hz i napięciu znamionowym do 24 kV. Główne zalety: niewielkie gabaryty pozwalające na dowolną zabudowę w modernizowanych lub nowobudowanych obiektach, budowa modułowa pozwalająca na łatwą wymianę pola bez operacji z gazem SF6, wysoka niezawodność potwierdzona wieloma badaniami i próbami w IEL, IEn i KEMIE, wysokie bezpieczeństwo obsługi wynikające z zastosowanych szeregu blokad mechanicznych i elektrycznych, łukoochronność wszystkich przedziałów średniego napięcia, wyłączniki własnej produkcji „szybkim” cyklu łączeniowym O-0,3s-CO-15s-CO, klasa E2.