OPTIMA 145 - nagrodzona medalem Prezesa SEP

Strona główna/Media/Aktualności /OPTIMA 145 - nagrodzona medalem Prezesa SEP
Aktualności 26 Maja 2014

Optima 145 - nagrodzona medalem Prezesa SEP

OPTIMA 145 – pierwsza polska rozdzielnica WN w izolacji gazowej SF6 nagrodzona podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich EXPOPOWER 2014 Medalem Prezesa SEP .

Rozdzielnice WN w izolacji gazowej ze względu na nowoczesność i niezawodność zastosowanych rozwiązań są coraz częściej stosowane przez Inwestorów w nowoprojektowanych i modernizowanych obiektach elektroenergetycznych. Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom ELEKTROBUDOWA SA będąca liderem na rynku polskim w produkcji rozdzielnic nn i SN poszerzyła swoją ofertę produktową o rozdzielnicę WN w izolacji gazowej SF6 pod nazwą OPTIMA 145.

Przeznaczona jest do pracy w sieciach rozdzielczych energii elektrycznej o częstotliwości 50 Hz i napięciu znamionowym do 145 kV.

Jest to rozdzielnica wnętrzowa, przedziałowa, w aluminiowej osłonie wykonanej jako odlew, z pojedynczym lub podwójnym systemem szyn zbiorczych oraz z wyłącznikiem z komorą samosprężną.

Rozdzielnica została zbudowana z najwyższej jakości komponentów, które produkowane są przez renomowanych i doświadczonych poddostawców na całym świecie. Montaż odbywa się w zakładzie w Koninie w specjalnej hali zapewniającej bardzo wysokie standardy czystości pomieszczeń oraz najwyższą jakość montażu.