Elektrobudowa po raz piąty na targach Hannover Messe

Strona główna/Media/Aktualności /Elektrobudowa po raz piąty na targach Hannover Messe
Aktualności 9 Kwietnia 2019

Elektrobudowa przedstawiła po raz piąty swoje produkty i usługi podczas najważniejszych targów technologicznych na świecie - Hannover Messe. Swoją ofertę spółka dedykowała głównie rynkom: MENA, Wschód oraz Unia Europejska.
Podczas wystawy Elektrobudowa promowała swoje rozdzielnice: OPTIMA 145, Optima-24, D-17PL, D-24PL, NGWR oraz szynoprzewód ELPE wyposażony w nową przegrodę ogniową. Udział w międzynarodowych targach pozwala nawiązać spółce cenne kontrakty, zarówno na rynkach gdzie Elektrobudowa jest rozpoznawalną w branży marką jak i w nowych, wybranych kierunkach rozwojowych.
- Udział w międzynarodowych targach to jeden ze sposobów rozwoju eksportu, na który stawiamy mocny akcent. Nasze działania związane z rozwojem eksportu skupiamy na takich rynkach jak MENA (Middle East and North Africa - Bliski Wschód i Północna Afryka), Wchód, gdzie widzimy duży popyt na nasze produkty oraz Unia Europejska, w której skutecznie możemy konkurować z największymi europejskimi graczami - mówi Hubert Staszewski, członek Zarządu, dyrektor handlowy Elektrobudowy.
W tym roku Elektrobudowa prezentowała się na stoisku wraz ze spółką z Grupy kapitałowej Energotest, specjalizującą się w usługach inżynierskich z zakresu elektroenergetycznej automatyki zabezpieczeniowej. Energotest zaprezentował podczas targów m.in. system lokalizacji doziemień sieci prądu stałego DCtest2, sterownik i zabezpieczenie pola SN-EPROTECT, zabezpieczenie łukoochronne ZŁ-4, moduł zabezpieczenia łukoochronnego ADM, urządzenie pomiarów synchrofazorów ET-PMU oraz elementy wyposażenia rozdzielnic - wskaźnik napięcia WN, przekaźnik blokady łączeniowej PB, przekładniki ziemnozwarciowe I0.
Tegoroczna edycja targów w Hannover Messe przyciągnęła ponad 220 tys. gości z całego świata oraz 6,5 tys. wystawców z około 70 krajów.