ELEKTROBUDOWA po raz pierwszy na targach w Finlandii

Strona główna/Media/Aktualności /ELEKTROBUDOWA po raz pierwszy na targach w Finlandii/ELEKTROBUDOWA SA na targach w Finlandii
Aktualności 19 Lutego 2018

ELEKTROBUDOWA wzięła udział w targach Sähkö Tele Valo AV w Jyväskylä w Finlandii.  Podczas imprezy wystawienniczej, która trwała od 7 do 9 lutego, spółka prezentowała swoje produkty, a w szczególności - rozdzielnicę SN w izolacji gazowej OPTIMA 24, rozdzielnice SN D-12PL, D-17PL, UNIPANEL oraz szynoprzewody ELPO i ELPE. Targi były także okazją do promocji OPTIMY 145 (rozdzielnicy wnętrzowej wysokiego napięcia w izolacji gazowej) oraz rozdzielnic jedno i dwusystemowych, a zwłaszcza D-24P  i D-24-2S.

Udział w międzynarodowych targach to ważny element strategii rozwoju sprzedaży w Spółce.

Poprzez uczestnictwo w targach Spółka promuje i zwiększa rozpoznawalność na zagranicznych rynkach, które są naszymi kierunkami eksportowymi. Jednym z takich kierunków jest właśnie Finlandia, gdzie rozwijana jest współpraca z partnerem biznesowym firmą ACONTEC. Na targach szczególnych nacisk postawiono na promocję rozdzielnic D-24P i D-24-2S. Rozdzielnica dwusystemowa to produkt niszowy wśród lokalnej konkurencji i Spółka widzi szanse na zaistnienie z tym produktem na rynku fińskim.

D-24-2S to dwusystemowa rozdzielnica średniego napięcia z izolacją powietrzną przeznaczona do rozdziału energii elektrycznej w sieciach prądu przemiennego o częstotliwości 50 Hz i napięciu znamionowym do 36 kV. Znajduje ona zastosowanie w rozdzielczych sieciach energetycznych  i przemysłowych, w dystrybucji wtórnej, w zakładach przemysłowych oraz w bezobsługowych stacjach energetycznych. Rozdzielnice średniego napięcia serii D -…-2S są szczególnie polecane do głównych punktów zasilania, w których wymagana jest duża pewność zasilania.

Po udanych targach w Finlandii ELEKTROBUDOWA planuje brać udział w kolejnych edycjach tego wydarzenia. Targi  Sähkö Tele Valo AV w Jyväskylä to jedna z największych imprez wystawienniczych  w Finlandii, z seminariami i dziesiątkami sesji informacyjnych. Od 36 lat targi te skupiają tysiące wystawców i klientów z branży elektroenergetycznej.