ELEKTROBUDOWA SA w II etapie konkursu Złota Strona Emitenta

Strona główna/Media/Aktualności /ELEKTROBUDOWA SA w II etapie konkursu Złota Strona Emitenta
Aktualności 8 Lutego 2018

W dniu dzisiejszym oficjalnie ogłoszono zakończenie I etapu Konkursu Złota Strona Emitenta. W pierwszym etapie poddano ocenie aż 164 strony internetowe spółek giełdowych notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.

W tym roku po raz pierwszy  spółki giełdowe walczyły w dwóch klasyfikacjach: „Najlepszy serwis IR” oraz „Lider komunikacji online”.

Spółka ELEKTROBUDOWA SA zakwalifikowała się do II etapu konkursu XI edycji konkursu Złotej Strony Emitenta w kategorii "Najlepszy serwis IR".

16 lutego 2018 roku rozpocznie się drugi etap konkursu, w którym zostanie wyłonionych po 3 nominatów w obu klasyfikacjach, dla każdej kategorii (łącznie 18 spółek). Dokona tego jury konkursowe, złożone ze specjalistów między innymi w takich dziedzinach jak grafika, dziennikarstwo, technologia, ekonomia czy relacje inwestorskie. Każdy członek jury ocenia stronę w obrębie swojej specjalności w skali od 0 do 10 punktów.

W klasyfikacji „Najlepszy serwis IR” ocenianych będzie 35 witryn internetowych, natomiast w klasyfikacji „Lider komunikacji online” sprawdzonych  zostanie 37 stron www. Drugi etap trwać będzie do 15 kwietnia 2018 r.