ELEKTROBUDOWA SA PO RAZ DZIEWIĄTY WŚRÓD LIDERÓW ODPOWIEDZIALNEGO BIZNESU

Strona główna/Media/Aktualności/ELEKTROBUDOWA SA PO RAZ DZIEWIĄTY WŚRÓD LIDERÓW ODPOWIEDZIALNEGO BIZNESU
Nagrody 16 Grudnia 2015

Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie ogłosiła skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie - RESPECT Index. W jego skład weszły 23 firmy, w tym jedna nowa.Projekt RESPECT Index prowadzony przez GPW od 2009 r. ma na celu wyłonienie spółek  zarządzanych  w  sposób  odpowiedzialny i  zrównoważony,  ale  ponadto mocno akcentuje atrakcyjność  inwestycyjną spółek, którą charakteryzuje jakość raportowania,  poziom relacji inwestorskich oraz ład informacyjny. ELEKTROBUDOWA SA od dziewięciu edycji jest notowana w tym indeksie, co jest niewątpliwie wielkim zaszczytem.
Obserwujemy również coraz większe zainteresowanie tym indeksem wśród polskich i międzynarodowych inwestorów, co mam nadzieję zwróci uwagę kolejnych spółek na kwestie społecznej odpowiedzialności biznesu” - powiedział Paweł Tamborski, prezes Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie.