Strona główna/Media/Aktualności /ELEKTROBUDOWA SA kolejny raz laureatem konkursu LIDER ZARZĄDZANIA ZASOBAMI LUDZKIMI
Aktualności 23 Czerwca 2010
ELEKTROBUDOWA SA już drugi raz z rzędu zdobyła prestiżowy Dyplom Laureata w ogólnopolskim Konkursie Lider Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 10 czerwca br w Warszawie.
Celem Konkursu, którego pomysłodawcą i organizatorem jest Instytut Pracy i Spraw Socjalnych, jest propagowanie wiedzy i najlepszych doświadczeń praktycznych w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi poprzez wyróżnianie organizacji, które odnoszą sukcesy w tej dziedzinie.
Postępowanie konkursowe miało charakter dwuetapowy: w pierwszym etapie Zespół ZZL miał za zadanie dokonać samooceny procesów HR w Spółce na podstawie specjalnej ankiety, w drugim etapie został dokonany w firmie audyt przeprowadzony przez niezależnego audytora, eksperta z dziedziny ZZL. Audyt w połączeniu z wynikami wcześniejszej samooceny stanowił podstawę do sformułowania przez Komitet Oceniający końcowej oceny firm nim objętych i wyłonienia grona Laureatów.
Jesteśmy dumni z faktu, że ELEKTROBUDOWA SA kolejny raz otrzymała tak prestiżowe wyróżnienie. Na sukces ten składa się przede wszystkim zaangażowanie pracowników, wysokie kompetencje kadry zarządzającej oraz efektywne zarządzanie zasobami ludzkimi w firmie.