ELEKTOBUDOWA SA PO RAZ DRUGI W KATOWICKIM BUSINESS RUN

Strona główna/Media/Aktualności /ELEKTOBUDOWA SA PO RAZ DRUGI W KATOWICKIM BUSINESS RUN
Aktualności 15 Września 2014

Pędzące Elektrony czyli sztafeta z ELEKTROBUDOWY pobiegła po raz drugi w charytatywnym biegu dla dwójki podopiecznych Jaśka Meli Anny i Grzegorza.

Poland Business Run to charytatywny bieg biznesowy w formie sztafety, którego organizatorem jest Fundacja "Poza Horyzonty". W skład każdej ze sztafet wchodzi pięć osób, a każdy z zawodników ma do przebiegnięcia dystans 3,8 km. Udział w zawodach biorą przede wszystkim zgłoszone przez firmy drużyny składające się z ich pracowników.

Pierwsza edycja biegu odbyła się w 2012 roku, w Krakowie. - Nie marzyliśmy nawet, że akcja tak się rozrośnie. To pokazuje, że Poland Business Run odpowiada na dwie ważne potrzeby ludzi - biegania, które stało się modne, i na potrzebę niesienia pomocy. Ewidentnie ludzie chcą widzieć w swoich działaniach jakiś dodatkowy sens, a on się pojawia, gdy wraz z poczuciem, że biegając dla samego siebie, możemy przy okazji pomóc komuś, kto być może w przyszłym roku pobiegnie razem z nami - powiedział Jasiek Mela, założyciel Fundacji "Poza Horyzonty".

Na starcie katowickiego biegu stanęło 1230 biegaczy. To ponad dwa razy więcej osób niż w poprzednim roku, udało się zebrać ponad 96 tys. zł.